lunedì 16 marzo 2015

Rabarama биография на български език

‪#‎Rabarama‬ (www.rabarama.com) е псевдонимът на Паола Епифани (Paola Epifani), придобила огромна популярност сред арт средите по целия свят. Тя създава огромни монументални скулптури от теракот, мрамор, стъкло, които боядисва с различни бои или бронз. Нейните арт инсталации изобразяват човешкото тяло в различни пози.
Забележителните скулптури на Rabarama са показвани в множество галерии, музеи, паркове, площади и други обществени пространства по целия свят. Китай, Холандия, Мексико, Франция, Италия, Англия са малка част от държавите, в чиито градове цветните скулптури са се радвали на огромен успех.
Rabarama е родена в Рим през 1969 г., но живее и работи в Падуа. Тя е дъщеря на художник и още от ранна детска възраст показва вроден талант при създаването на различни скулптури. Учи в Гимназия по изкуствата в Тревизо, след което продължава арт образованието си в Академията за изящни изкуства във Венеция. След като завършва, тя веднага започна участията си в редица национални и международни конкурси за скулптура, с което печели признанието на критиците и на широката общественост.
1995 е повратна година в живота на Rabarama, тъй като отбелязва началото на партньорството й с галерия Dante Vecchiato. Съвместната им работа е важна за развитието на нейните бъдещи художествени теми, както и популяризирането й в Италия и по света.
Може би искате да разберете какво е закодирано в символите по скулптурите, но това остава загадка и за нас.
http://www.highviewart.com/ogromnite-tsvetni-skulpturi-na-rabarama-1190.html 




Nessun commento:

Posta un commento